Napels 7 – 10 maart

7 maart

Om 07:10 uur vertrokken we met Transavia naar Napels en om
9:30 uur waren we er al, lekker vroeg! De landing was nog wel even spannend geweest. De piloot maakte namelijk op het vliegveld Napels een doorstart .. doodeng … brrr …

Vanaf het vliegveld, de bus naar het Napoli Piazza Garibaldi genomen want ons hotel Grand Hotel Europa was daar vlakbij gelegen.

Overdag door de stad gelopen en een heerlijke pizza gegeten bij pizzeria dal Presidente, erg lekker!

8 maart

Vrouwendag! In heel Napels werd er Mimosa verkocht om je collega, vrouw, of moeder te verrassen met een bosje… en ik kreeg ook een bosje van mijn zoon, lief he! xx

Vanuit het hotel zijn we eerst op zoek gegaan naar een Napolitaanse herenkapper en die hadden we gevonden. Mijn zoon wilde dat wel eens meemaken in Napels. Ik heb het model dat geknipt werd goed in mij opgenomen zodat ik dat straks ook kan als we weer thuis zijn.

Na de kapper zijn we via Castel Nuovo naar de kust gelopen. Onderweg heeft mijn zoon nog leuke kleding/schoenen gekocht voor een fijne prijs 🙂

’s Avonds hebben we lekker gegeten in een restaurant en daarbij een heerlijke rode wijn gedronken, namelijk Moio 57


9 maart

Vroeg op om op tijd naar Pompeii te gaan!

Napels is een ideale uitvalsbasis voor een excursie naar Pompei. De beste manier om dat te doen is met de speciale Circumvesuviana trein. Deze rijdt elke 30 minuten tussen Napels en Sorrento. De rit van Napels tot Pompeii duurt om en nabij de 40 minuten.

De treinreis verliep goed en het was gelukkig niet zo druk in Pompeii.
Het was werkelijk een groot en prachtig complex. We keken onze ogen uit! De verdere dag zijn we in Pomeii gebleven en ’s avonds een pizza gegeten bij de beste pizza-tent van Napels. Het zag er binnen niet uit, maar de pizza’s waren heerlijk…

Morgen vroeg op want dan gaan we met de trein naar Rome waar we ook drie dagen blijven… leuk!

Follow on Bloglovin

Rome 10 – 13 maart

10 maart

’s Ochtends met mijn zoon in Napels (Napoli Centrale) op de trein naar Rome (Roma Termini) gestapt, de reis duurde 2:15 uur

’s Middags even in de buurt rond gelopen, het Hotel Museum Rome waar wij verbleven, was dichtbij het Museum dat aan de achterkant van het Vaticaan was.

’s Avonds weer lekker gegeten!

11 maart

Vandaag naar de highlights van Rome, het volgende hebben we bezocht:

Sint-Pietersbasiliek, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontein, Spaanse trappen (Piazza di Spagna). Wat is het toch een mooie stad!

’s avonds bij La Locanda di Petro gegeten, lekker 🙂

12 maart

Regen en zon in Rome, vandaag bezochten wij:

  • de Sixtijnse Kapel met prachtige schilderingen van Michelangelo en het Museum . . . . prachtig!
  • het Colloseum, oftewel het enorme amfitheater dat in de Romeinse tijd plaats bood aan 65.000 toeschouwers.
Follow on Bloglovin

Thailand deel 1

Do 11 jan
In de avond vertrokken van Schiphol, beetje vertraging vanwege de-icing van de vleugels van het vliegtuig. Hopelijk kunnen we vannacht een paar uurtjes slaap pakken voordat we de tussenlanding op Dubai maken. We vliegen met Emirates, veel meer beenruimte dan KLM en mooiere stewardessen.

Vr 12 jan
Slapen is vrijwel niet gelukt. De skyline van Dubai zag er weer prachtig uit, met de Burj Khalifa. We hadden door het late vertrek weinig tijd om wat te zien, konden meteen door daar de gate voor het laatste rukje naar Bangkok.
Tegen zes uur s’avonds lokale tijd op Suvarnabum Airport in Bangkok aangekomen, het was al een beetje donker aan het worden. Omdat we hier eerder zijn geweest konden we de Skytrain naar ons hotel snel vinden. Het hotel lag vlak bij de halte van de Skytrain. Het hotel was het hoogste gebouw van Bangkok, 85 etages hoog met een mooi uitzicht over de stad.
Goede kamer, beetje gedateerd op de 60e etage! Meteen na installatie even naar de top gegaan om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. Niet te lang, want we waren moe.

Za 13 jan
Toch gewoon op tijd wakker voor het ontbijt op de 77e etage, lekker buiten kunnen zitten en genieten van het uitzicht ..
Vanavond gaan we naar een cabaretvoorstelling, vanmiddag naar de Chatuchak markt met de tuktuk, altijd weer leuk. Grote markt, lekker gegeten en vrijwel niks gekocht, alleen zeepjes voor Toke, die past op de planten en de brievenbus.

Zo 14 jan
Nog niet helemaal geacclimatiseerd, we werden pas half elf wakker, veel te laat voor het ontbijt. Vanmiddag gaan we drie uurtjes fietsen met Co van Kessel. We hebben ons met de taxi laten vervoeren naar de start van de fietstocht. Toch raar dat een taxi minder kost dan een tuktuk. Taxi voor 8 kilometer kost maar 300 baht, ongeveer 3 knaken.
Leuke fietstocht weer, anders dan de vorige keer dat we hem gedaan hebben. Een leuk stel (Lars en Yvonne) ontmoet waarmee we na afloop wat hebben gedronken op het terras bij River City.
En wie zat daar ook? Sandra Fortuin! Is dat toeval of niet? Even wat gegeten in een pop-up restaurant en daarna naar de Saxophone bar, een muziek café waar we afgesproken hadden met Roeland en Vanda. Gezellig!

Follow on Bloglovin

Phnom Penh 15-17 januari

Ma 15 jan
Naar het vliegveld voor onze trip naar Cambodja, een koffer in het Baiyoke hotel laten staan, die halen we weer op als we terugkomen over een week. We hebben niet alles nodig in Cambodja.
Goede vlucht volgens schema met Thai Smile.
Op Phnom Penh werden we zoals verwacht opgehaald door een gids (Bonton) van Khiri Travel Cambodia en naar ons hotel gebracht. Midden in het centrum. Veel bromfietsen hier. De tuktuk is hier een bromfiets met een aanhangkarretje, wel primitief maar het werkt allemaal als een speer. Mede omdat er geen stoplichten zijn ziet het er allemaal chaotisch uit maar niemand maakt zich boos of druk en alles rijdt zonder probleem langs en door elkaar. Geen getoeter..

Di 16 jan
City trip Phnom Penh. Als eerste een bezoek aan de S21 gevangenis die dienst deed tijdens het bewind van Pol Pot tussen 1975 en 1979. De gevangenis werd gebruikt als “ondervragings” ruimte voor degenen die collaboreerden met de KGB, CIA of een hoog op de ladder van aanzien stonden. Het idee van Pol Pot was dat het leven op het land veel beter voor de mens was dan het leven in de stad, iedereen moest de stad verlaten om op het land te werken. Onder dwang werd Phnom Penh en andere steden omgetoverd tot een spookstad. Tegenstanders werden gemarteld, opgesloten en verhongerd. Het werken op het land werd beloond met een schepje rijst per dag, te weinig om van te leven en teveel om van dood te gaan.
Veel indrukken uit die tijd, schilderijen van de enkele overlevenden van de 2 miljoen omgebrachte Cambodjanen gaven een goed beeld van de omstandigheden. Indrukwekkend!
Als de behandeling in de S21 gevangenis klaar was, mocht je naar Ke Cheung, de plek waar je vervolgens omgebracht werd en je lichaam of verbrand of in een massagraf terecht kwam. Hebben we ook bezocht. De boom waartegen kleine kinderen en baby’s doodgeslagen werden, maakte de meeste indruk…

De rest van de dag verkennen we nog enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Onafhankelijkheidsmonument, Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode en het Nationaal Museum.

Aan het eind van de dag nog even lekker gezwommen in het zwembad van ons Palm Tree Boutique hotel.

 Follow on Bloglovin

Battambang 17-19 januari

Wo 17 jan
Vandaag de busreis naar Battambang, bijna 500 km maar we zaten lekker voorin en er was genoeg te zien onderweg.
Had niet veel gescheeld of we hadden de bus gemist. Bij het hotel hadden we alleen twee buskaartjes gekregen, geen adres van de bushalte en geen tijdstip van vertrek. Onze gids heeft veel moeite gedaan om alsnog een transfer van hotel naar busstation te regelen maar toen er om half acht nog geen busje was gekomen, werden we wat zenuwachtig. Ten onrechte want een half uurtje later kwam het busje wat meteen het uiteindelijke vervoermiddel bleek te zijn. Alles goed dus.

Do 18 jan
We werden opgehaald bij ons Bambu hotel om de city tour Battambang te doen, een leuk authentiek plaatsje zoals dat heet. Gelukkig werden we met de tuktuk opgehaald in plaats van een taxi. Het werd een heel leerzame rit, bij elke boomsoort werd stilgestaan en verteld wat er zoal aan groeide. Nooit geweten dat mango bomen zo groot waren. De trip leidde langs de bezienswaardigheden van de stad en ook het buitengebied bleef niet onbezocht. Rijstwijn, rijstpapier, bananenpapier, oude koloniale huizen en nog meer werd behandeld. De gids (Tin) was een oudere man die van zijn tiende tot zijn vijftiende de gruweldaden van het Pol Pot regime had overleefd. Hij vertelde erover en zei dat hij nog geregeld last heeft van nachtmerries.
Na afloop van de tocht kregen we een vrucht die goed was als je een te hoog cholesterol niveau had. We zullen hem nuttigen…

 Follow on Bloglovin

Siem Reap 19-22 januari

Vr 19 jan
Met de boot naar Siem Reap, een tochtje van 8 uren over de rivier en het laatste stukje over het meer van Tonle Sap. Langs de rivier lagen allemaal dorpjes waar de mensen onder primitieve omstandigheden proberen te overleven. Veel visserij.
Het lijkt lang, 8 uren op een bootje en dat is het ook, hadden ook met de bus kunnen gaan maar het is een ervaring die je niet gauw vergeet.
Bij het eindpunt stond de taxi te wachten die ons naar het hotel Central Boutique Angkor Hotel bracht.

Za 20 jan
Vandaag een trip naar Angkor Wat.
Angkor Wat, is een tempelcomplex in Cambodja en het grootste religieuze monument ter wereld..
Het gebied bestaat uit meerdere tempels van zo rond de 12e eeuw. We wilden als eerste graag naar de tempel die bekend staat omdat de bomen zich helemaal in de tempel hebben geworteld (Ta Prohm) de natuur neemt de tempel terug… Leuk om te zien dat het allemaal zo gegaan is en dat er niemand gedacht heeft om een mesje of snoeischaar te gebruiken om de verwoestende kracht van de natuur tot stoppen te dwingen. We moeten de geschiedenis thuis nog maar eens nakijken..
Tweede tempel is de Angkor Tombe, vonden wij eigenlijk het mooist. De derde, de Angkor Wat zelf is immens groot en daardoor indrukwekkend maar kon ons toch niet zo aanspreken.
Weer lekker gegeten bij het Palm Tree restaurant waar de maaltijden 2,50 dollar kosten en het bier 0,75 dollar per blikje. Voor minder dan 10 dollar buikje rond…

Zo 21 jan
Vandaag hadden we eigenlijk nog meer Angkor op het programma maar het hotel heeft twee heerlijke zwembaden en gisteren konden we bijna niet meer de trap op vanwege het vele lopen van gisteren, spierpijn dus lekker bij het zwembad blijven liggen. Het is vakantie ten slotte en als het op werken gaat lijken, doe je iets niet goed…..

Morgen weer naar Bangkok, de huurauto (Nissan) ophalen van de luchthaven en gaan we de rest van onze vakantie in het Zuiden van Thailand rondbrengen..

Follow on Bloglovin

Thailand deel 2

Ma 22 jan

Vandaag vroeg op, 7 uur op vliegveld zijn om terug naar Bangkok te gaan voor de rest van de reis. Het regende maar gelukkig hadden we een taxi in plaats van een tuktuk geregeld. Onderweg zag je mensen ineengedoken de regen trotseren in het in andere omstandigheden leuke traditionele vervoermiddel.

Alles liep gesmeerd, om half twaalf in Bangkok en de auto opgehaald. We moesten eerst terug naar het Baiyoke hotel om de koffer op te halen die daar was blijven staan met de spullen die we niet nodig hadden in Cambodja. Het was druk rondom het hotel, markt en daardoor files. Toen we vlakbij waren is Conny uitgestapt om de koffer te halen, ik hoefde nog maar een paar honderd meter in de file. Toen bleek het een eenrichtingsweg te zijn en ik kwam van de kant waar een inrijverbod gold. Dus weer een stukje omrijden. Na een kwartier was ik eindelijk op de parkeerplaats van het hotel en herenigd met Conny en koffer! Op naar de eerste stop, Maeklong om de railway markt te bekijken…unieke toestanden daar. De trein rijdt 8 x per dag tussen de kramen door!

Het hotel Juntima Place in Amphawa lag een paar kilometer van Maeklong, men sprak daar geen Engels.. Dan wordt het lastig communiceren en vragen waar we het beste konden gaan eten. Google maps bracht tenslotte uitkomst. Maar ook in het restaurant sprak men geen Engels en de kaart was in het Thais en de gerechten onherkenbaar. Conny vroeg om groenten, kreeg een paar rauwe sperziebonen en wortels op een schoteltje en de gebaren alsof er gewokt moest worden begreep men ook niet. Uiteindelijk werd het gefrituurde kippenvleugels en dijen. We hadden trek dus het was best lekker…

Di 23 jan

Vandaag door de zoutvlaktes van het Ban Leam Disctrict gereden, gestopt om te lunchen in Hua Hin en daarna doorgereden naar Khiri Khan, naar het Kuiburi hotel. Leuk hotel aan het strand met een groot zwembad. Als tussenstop best goed te doen. Op onze gang was ook een groep van 25 kinderen van de Ascot International school uit Bangkok gehuisvest. Bij voorbaat hebben we om een andere kamer gevraagd hoewel dat achteraf niet nodig bleek te zijn. Leuke welopgevoede kinderen!

Wo 24 jan

Op weg naar Chumphon. De attractie van vandaag was de Tesco. Geslapen in Chalicha.

Do 25 jan

De Royal Bamboo lodge was onze volgende bestemming. Het hotel ligt in het nationaal park Khao Sok. De buurt lijkt een beetje op Boquete in Panama, heel veel toeristen bureautjes en veel backpackers die een een of meerdaagse jungle trek gaan doen. Wij besloten ons te laten kanoën op de Sok rivier. Onderweg toch een beetje primitief gedaan door koffie te zetten in een bamboe pijp op een zelfgemaakt vuurtje.

’s Middags hebben de de olifanten gewassen. Helaas was er eentje ziek zodat de overgeblevene een echte bofkont was, zoveel aandacht!. Maar het was leuk om die spreekwoordelijke dikke olifantenhuid eens te voelen.

Vrij 26 jan

Vandaag naar de stuwdam gereden die er voor zorgt dat het Ratchaprapha meer er is. Vanuit hier kun je met een longtailbootje het meer op om de beroemde foto te maken. Wij dus ook!

 

Za 27 – 30 jan

Khao Lak Rakkawan Residence, even lekker relaxen in Khao Lak …

Di 30 – 31 jan

Vertrokken uit Khao Lak naar Krabi, het Phra Nang Inn hotel. Te druk voor ons, erg toeristisch! Maar wel een een leuke kookworkshop gegaan bij Thai Charming Cookin school, was erg leerzaam 🙂 De volgende dag naar een mooi strandje geweest (tip Sandra). Daar heerlijk gegeten en een heerlijke massage gehad.

 

Do 1 -11 feb, Kho Lanta

Aangekomen op Koh Lanta, een eilandje in het Krabi district. De ferry hoefde maar een kleine kilometer dus we waren er vlot.

Leuk resort (Lanta Il Mare Beach Resort) aan het strand gevonden. De komende dagen zullen we hier uitrusten van de reis. Geen bijzondere dingen meer gepland.

Zo 4 feb

Om de strandactiviteiten even te onderbreken hebben we vandaag de drie (eigenlijk vier) eilanden cruise geboekt.

‘s Morgens vroeg werden we opgehaald en naar Lanta stad gebracht. Daar wachtte het ‘cruiseschip’ op ons. Samen met nog een twintigtal toeristen zijn we naar Koh Chuek gegaan om daar te snorkelen. Daarna naar Koh Mook om vervolgens naar de verborgen lagune te gaan. Alleen zwemmend via een grot kon je daar komen en de grot was 100 meter lang. We kregen zwemvesten om en de gids ging voorop met een zaklantaarn om in het pikkedonker de weg aan te geven die gezwommen moest worden. Sommigen vonden het best wel een beetje eng.

Lunch op het strand genoten op Koh Ngai, waarna we merkten dat het best hard was gaan waaien, mijn schatting is windkracht vijf, Kho Maa daarom niet bezocht.

Op de terugreis, schuin voor de wind sloeg het boegwater over de reling en was iedereen zeiknat. Gelukkig was het warm.

Zo 11 feb

Het zit er weer op, we hebben weer een fantastische reis gehad!

Terugreis naar Bangkok Airport

Follow on Bloglovin

Krakau 2017

Op 21 augustus, samen met Niek en Erna een midweek naar Krakau geweest. Auto opgehaald en de pret kon beginnen.

We logeerden in het Aparthotel Siesta, wij hadden redelijke bedden maar bij Niek en Erna was het een ramp . . . geen aanrader dus!

We hebben Birkenau en Auschwitz bezocht (heel indrukwekkend), ook naar de Wieliczka Zoutmijn geweest.

In Krakau het Koninklijk Kasteel Wawel en de Kathedraal van Wawel bezocht. Ook naar Oskar Schindler’s Fabriek museum geweest en dat was werkelijk een geweldig mooi museum.

Lekker gegeten en gedronken en ’s avonds een potje klaverjassen (kraken) gespeeld. Het was erg leuk en heel gezellig!

25 augustus zat het er weer op en zijn we weer teruggevlogen naar Amsterdam.

 Follow on Bloglovin

MX5 – Schotland 2016

MX5 Club buitenland rit in Schotland 1 augustus – 6 september, georganiseerd Paul Boomstra en Conny Bos

Dag 1 – 31 augustus, op de ferry

Ontmoeting bij Grand Cafe Kruiten in IJmuiden, voor een hapje en drankje. We hebben de routeboeken en een leuk rallybord uitgedeeld.

Om 16:00 uur zijn we gezamenlijk richting de ferry KING SEAWAYS van DFDS gereden om in te checken. Om 17:00 uur hebben we een welkomstdrankje gedronken in de Compass Bar en kennis gemaakt met de deelnemers en verdere instructies over de reis gegeven.

Om 17:45 uur zijn met zijn allen gaan eten in Seven Seas Restaurant, waar voor ons een deel van het restaurant was gereserveerd.

Dag 2 – 1 september, naar Killin

Paul had twee routes gemaakt die naar het Killin hotel zouden gaan:

Route 1:  benodigde reistijd Newcastle – Edinburgh – Killin  5½  uur, 350 km

Leuke route langs de kust via Edinburgh. Als je er voor kiest om het centrum en het kasteel van Edinburgh te bezoeken dan blijft er niet veel tijd over om andere routepunten te bezoeken. Het centrum van Edinburgh is best druk en heeft veel eenrichtingsverkeer.

Route 2: benodigde reistijd Newcastle – Gretna Green – Killin  5 uur, 360 km

Deze route loopt via Hadrian’s Wall en Gretna Green en loopt vanaf het Falkirk Wheel weer gelijk aan de andere route. Hadrian’s Wall is gebouwd in de tweede eeuw na Christus en diende als bescherming tegen aanvallers uit het noorden. Het is een mooie route door het binnenland met veel bijzondere punten van Hadrian’s Wall. We kunnen Housesteads Romeins fort en de muur bij Biroswald aanbevelen. Daarna gaat de route naar Gretna Green.
Bij het Falkirk Wheel komen de routes weer samen en leiden uiteindelijk naar Killin.

Dag 3 – 2 september, rondje Killin

De route van vandaag is niet zo lang. Omdat er gisteren toch veel kilometers onder de banden zijn doorgegaan houden we het vandaag kort. Maar….. wel over de kleinste weggetjes die ik heb kunnen vinden.
Net als gisteren is er weer een short-cut naar het hotel voor degene die tijd tekort komen of Perth bezocht hebben en anders niet op tijd voor de borrel en het diner terug zijn.

Dag 4 – 3 september, naar Grantown on Spey

Vandaag vertrekken naar de volgende bestemming, Grantown on Spey, een rit van ongeveer 200 kilometer. Onderweg bezoeken we de Highland Games van Braemar. Vanwege dit bezoek is het aan te raden om op tijd te vertrekken, de rit naar Braemar is ongeveer 120 kilometer en duurt 2 ½ uur. Probeer om 13:00 – 13.30 uur in Braemar te zijn. We hoorden dat de koningin rond 15:00 komt.

Het laatste stuk van de route, naar Tomintoul, nadat we bij de Highland Games geweest zijn, nodigt uit tot sportief rijden. Het is moeilijk om de maximum toegestane snelheidslimiet (60Mph) te halen. Let goed op de blinde heuvels… Houd links!

In dit pittoreske plaatsje vinden we ons hotel The Grant Arms voor de komende drie nachten.  Vanuit dit hotel gaan we de komende twee dagen naar Loch Ness en doen we de whisky trail of de havenroute. We kunnen schuin parkeren op de weg voor het hotel.

Het hotel is een “wildlife” hotel, dat wil zeggen dat veel van de bezoekers dit hotel uitkiezen omdat het veel promotie doet voor het wildleven en de natuur. Achter in het hotel is de Bird Watching Wildlife Club gevestigd, als je het leuk vindt om een wandeling te doen in de bossen om Grantown en wild te spotten dan kun je je opgeven bij de receptie. De achtergrondmuziek in de lobby van het hotel bestaat uit vogelgeluiden. Kijk ook even naar de “daily chirp”.

Dag 5 – 4 september, op zoek naar Nessie

Vandaag gaan we op zoek naar Nessie, het monster van Loch Ness. De rit is ongeveer 215 kilometer en is behoorlijk afwisselend. We rijden over de A-wegen wegen maar ook de binnendoorweggetjes worden niet gemeden. We starten de rit linksaf op het kruispunt voor het hotel.

Vandaag wordt ook de Grantown Motor Mania (10:30 – 16:00 uur) gehouden. Op dit jaarlijks evenement is het feest in de stad en worden er allerlei activiteiten met motoren en folklore gehouden. Leuk om te zien! Je zou er bijna voor thuis blijven….

’s Avonds wordt er een ceremonie gehouden vlak voor aanvang van het diner in het hotel. Onder begeleiding van doedelzakmuziek worden we het restaurant ingeleid en  wordt de “Address to the Haggis” gehouden. Het is daarvoor belangrijk dat iedereen om 19:00 aanwezig is in de lobby en je mag je Schotse kleding aantrekken 🙂

Dag 6 –  5 september, Whisky Trail of Havenroute

Weer een keuzemoment…. doen we whisky of gaan we rijden… Ingeval van de keuze voor whisky, volg dan deze beschrijving. De havenroute staat verderop beschreven.
We vertrekken vanaf het kruispunt in zuidelijke richting (linksaf) om (een deel van) de whisky trail te volgen, een ritje over ongeveer 110 kilometer door de Oostelijke Schotse Hooglanden.

In de Schotse Hooglanden worden al eeuwen de meest legendarische Schotse whisky’s gestookt. Er is een prachtige route voorzien van speciale wegwijzers door de oostelijke Highlands. Van de 80 malt whisky distilleerderijen in deze streek komen wij langs verschillende distilleerderijen en bezoeken we Glenlivet, Glenfiddich en Glen Grant (Glen = vallei). Ook bezoeken we de Speyside Cooperage, waar alle vaten (“casks”) gemaakt worden, een echte aanrader!

Er is genoeg tijd om alle distilleerderijen te bezoeken en de rondleiding te doen.

Voor degenen die een lekkere route willen rijden is er de havenroute. Deze leidt ons langs verschillende autentieke haventjes aan de noordoostkust van Schotland. Om toch niet helemaal het thema van deze Schotland rit geweld aan te doen, bezoeken we wel de Glenlivet distilleerderij en de Speyside Cooperage. Een mooie combinatierit dus.

Dag 7 – 6 september, op weg naar Newcastle

Het is alweer de laatste dag en we checken uit bij het Grant Arms Hotel. Een fantastisch hotel met super aardige medewerkers en een heerlijk keuken! Het was een top week!

Follow on Bloglovin

Aruba en New York 2017

De reis begon op 3 juni met een heerlijk weekje op Aruba waar we weer van onze kleinzoontjes Sije en Boris hebben kunnen genieten. Extra veel van Boris omdat hij de waterpokken had en niet naar school mocht en omdat Eva moest werken hebben we dus de rest van de (school)week van zijn gezelschap genoten. Op 8 juni hebben we hun vijfde verjaardag gevierd met veel kadootjes!

Op 10 juni zijn we naar New York gevlogen en onze intrek genomen in het LIC hotel in Queens, vlak naast Manhattan en de metro op 150 meter van het hotel. Met onze zeven dagen metro-kaart was het prima te doen, in een kwartiertje op Times Square.
New York hebben we in vier dagen bekeken, van zaterdag tot woensdag. Men zegt wel dat Amerika het land is van ‘Hope and Glory’ maar ik denk dat ze eigenlijk ‘Hope on Glory’ bedoelen. We vonden de stad vies, het onderhoud van de metro achtergebleven en op veel plaatsen stonk het naar urine. Bijna geen roltrappen in de metro en als je wat ouder wordt zoals ik, mis je die dingen echt wel. Zeker als je op de heenweg naar het hotel met vier koffers een aantal trappen op moet….

Central Park was een verademing te opzichte van de drukte in de stad.
We hebben de baseball wedstrijd tussen de New York Yankees tegen de Baltimore Orioles bezocht in het Yankee Stadium en de volgende dag nog op het Observation Deck van het Rockefeller Centre naar de skyline gekeken.

En natuurlijk een boottrip langs het Vrijheidsbeeld!
De laatste dag wat gewandeld langs de High Line, een niet meer in gebruik zijnde spoorlijn waar men een parkje van gemaakt heeft.

Leuke stad maar geen spijt dat we woensdag de camper op kunnen gaan halen.

Follow on Bloglovin