Aruba en New York 2017

De reis begon op 3 juni met een heerlijk weekje op Aruba waar we weer van onze kleinzoontjes Sije en Boris hebben kunnen genieten. Extra veel van Boris omdat hij de waterpokken had en niet naar school mocht en omdat Eva moest werken hebben we dus de rest van de (school)week van zijn gezelschap genoten. Op 8 juni hebben we hun vijfde verjaardag gevierd met veel kadootjes!

Op 10 juni zijn we naar New York gevlogen en onze intrek genomen in het LIC hotel in Queens, vlak naast Manhattan en de metro op 150 meter van het hotel. Met onze zeven dagen metro-kaart was het prima te doen, in een kwartiertje op Times Square.
New York hebben we in vier dagen bekeken, van zaterdag tot woensdag. Men zegt wel dat Amerika het land is van ‘Hope and Glory’ maar ik denk dat ze eigenlijk ‘Hope on Glory’ bedoelen. We vonden de stad vies, het onderhoud van de metro achtergebleven en op veel plaatsen stonk het naar urine. Bijna geen roltrappen in de metro en als je wat ouder wordt zoals ik, mis je die dingen echt wel. Zeker als je op de heenweg naar het hotel met vier koffers een aantal trappen op moet….

Central Park was een verademing te opzichte van de drukte in de stad.
We hebben de baseball wedstrijd tussen de New York Yankees tegen de Baltimore Orioles bezocht in het Yankee Stadium en de volgende dag nog op het Observation Deck van het Rockefeller Centre naar de skyline gekeken.

En natuurlijk een boottrip langs het Vrijheidsbeeld!
De laatste dag wat gewandeld langs de High Line, een niet meer in gebruik zijnde spoorlijn waar men een parkje van gemaakt heeft.

Leuke stad maar geen spijt dat we woensdag de camper op kunnen gaan halen.

Follow on Bloglovin

De rondreis Noordoost Amerika gaat beginnen!

Camper – Woensdag 14 juni
De Road Bear camper stond voor ons klaar in Middletown, zo’n zestig kilometer van New York City.

 

 

Het openbaar vervoer is goed geregeld maar zoals gezegd was het met vier koffers niet makkelijk om met de metro te reizen.
Vandaar dat we hebben besloten om de koffers in het hotel te laten staan om ze later op de dag met de camper te gaan ophalen. Leek een goed idee.
Het verkeer in New York is nogal druk. Er zijn veel tolwegen en -bruggen en daar hadden we niet op gerekend. De Washington Bridge bijvoorbeeld kostte 42 dollar, mede omdat we een camper hadden met een vierwielige achteras. Op zoveel hadden we niet gerekend en dachten al met een groot probleem geconfronteerd te worden. Je kunt nergens met een creditcard betalen dus…..
Gelukkig schijnt het vaker voor te komen. Op mijn antwoord dat we niet zoveel cash hadden zij de lokettist dat we dan maar zonder te betalen door konden rijden… Poeh!

De reis naar het hotel kostte al met al bijna vier uren. Iets later dan gepland kwamen we uiteindelijk bij de eerste gereserveerde camping bij Madison aan.
Maar lekker, zelf weer een potje koken!

 

Donderdag 15 juni
Omdat we hier twee nachten blijven hebben we geen haast. Lekker de hele dag aan het strand, cache zoeken, winkelen bij T.J. Maxx en verder niets…

 

 

Vrijdag 16 juni
Op weg naar Cape Cod, camping in de buurt van Boston omdat we de volgende dag Boston wilden bezoeken. Onderweg een hotdog tent bezocht in Providence (Rhode Island) http://www.olneyvillenewyorksystem.com/, daar zouden de beste Hot Wieners van heel Amerika gemaakt worden….  we waren blij dat we ze op hadden … brrr… niet aan ons besteed.

Daarna weer even gewinkeld bij Walmart.

 

 

Zaterdag 17 juni
Met de trein naar Boston, toch nog wel een uur rijden. Boston is een erg leuke stad, doet een beetje Europees aan en toevallig was er die dag een Sail parade met …. Twee Nederlands driemasters, de Europa en de Oosterschelde.
De Freedom trail door de stad gelopen, een vestje bij de Primark voor Conny gekocht (want het was in het begin best wel frisjes) en verder genoten van wat de stad te bieden heeft. Oude gebouwen in de schaduw van nieuwe kolossen. Goede herinneringen aan Boston!

 

 

Zondag 18 juni
Volgens plan was het de bedoeling om vandaag naar het Acadia National Park te rijden maar de afstand is te groot met een camper voor een dag (~500 km). Een tussenstop ingelast in Durban/Freeport en op de weg daar naar toe kwamen we ͞toevallig͟ langs het Premium Outlet Center in Merrimack. Leuke dingen gekocht!

 

Maandag 19 juni
Aangekomen in Bar Harbor (nabij het Acadia National Park) via een mooie en rustige route langs de kust. Dit is het meest noordelijk gelegen punt van onze reis. Het is hier fris en de weerberichten doen elkaar tegensprekende voorspellingen. Maar eens kijken wat het morgen wordt.

 

 

Follow on Bloglovin

Acadia National Park en White Mountains

Dinsdag 20 juni
Het regende toen we wakker werden. Het was ook een beetje mistig, troosteloos weer dus en geen goede situatie om de route langs de kust van het schiereiland te doen.
We besloten om nog maar even een uurtje in bed te blijven en een beetje te internetten.
Toen we weer eens uit het raampje keken, klaarde het op, er was zelfs al een stukje blauwe lucht te zien. Dus het voorgenomen plan om hier nog maar een dagje te blijven om het park bij mooi weer te bekijken kon weer overboord.

De camper losgekoppeld en op weg naar het park. De route langs de kust is 27 mijlen lang, met verschillende ‘scenic spots’. Het begon toch weer een beetje bewolkt en mistig te worden. De uitzichten vielen dus wat tegen.
Nadat we de ronde hadden geregen zijn we naar Bar Harbor gereden, een toeristische kustplaats en wat rondgewandeld.
Eind van de middag begon de zon weer te schijnen en besloten we het rondje nog een keer te doen. Kaartje was nog geldig! Zag er veel beter uit….
Op het parkeerterrein van de Walmart overnacht, volgende dag vroeg weg naar de Witte Bergen.

Woensdag 21 juni
Dag van de zonnewende. Korte nacht dus en om 6 uur waren we al wakker en daarom konden we  vroeg op weg naar de White Mountains in New Hampshire.
Lekker getuft en via de Kancamagus scenic parkway de White Mountains doorgereden. We arriveerden zo rond een uur of drie bij de KAO in Woodstock. We blijven hier twee dagen. We hadden twee bossen hout gekocht voor het kampvuur. Vrijwel iedere campingplaats heeft een ring waarbinnen je een vuurtje kunt stoken. En ja… mannen die niet van vuurtje stoken houden, zijn geen echte mannen…
Er ging maar één bos op, de tweede bewaren we voor later!

Donderdag 22 juni
Lekker rustig wakker geworden We hebben het plan opgevat om vandaag een stuk te gaan kanovaren op de rivier hier in de buurt.

Al snel iemand gevonden die een twee uur durende tocht op de rivier aanbood. Leuke tocht, met een busje naar het te-water-laat-punt gebracht. We waren met z’n drieën en gleden lekker over de stroomversnellingen heen naar het eindpunt waar we weer werden opgewacht door de organisatie. Er stond genoeg water in de rivier maar op sommige punten liep de kano toch vast op de bodem. Even uit de boot en duwen was dan de oplossing. Leuke tocht!

Follow on Bloglovin

Montréal, Biodôme, Niagara Falls en het Butterfly Conservatory

Vrijdag 23 juni
Op weg naar Montreal in Canada! Bij de grens stond een aardige rij te wachten op toelating tot Canada.
Toen we aan de beurt waren, vroeg de douanier onder andere of we kampvuurhout bij ons hadden. Zoals je van eerlijke mensen mag verwachten vertelden we dat we inderdaad nog een bosje hout in de camper hadden liggen.
Dat eerlijkheid niet altijd loont bleek nu wel weer. We moesten aan de kant en terug naar de US om het hout daar achter te laten. Schijnt dat ze bang zijn voor parasieten in de boomschors. Dus terug in de file naar de US, het hout in een dorpje net over de grens achterlaten en weer terug in de file naar Canada.
Deze keer voeg de douanier niet of we kampvuurhout bij ons hadden. Slecht getroffen dus de eerste keer.
Overnacht bij de Walmart in Montréal.

Zaterdag 24 juni
’s Ochtends naar het Biodôme, Montréal Biodome geweest. Was leuk!

Tot onze verassing was het in Canada feest, men viert de dag van St Jean Baptist, Johannes de Doper St. Jansfeest. Dit is de nationale feestdag van Canada en iedereen heeft vrij. Het is gezellig druk in de stad en er wordt een parade gehouden om het verleden te herinneren. Leonard Cohen, geboren en gestorven in Montréal, kwam ook nog even langs.

Zondag 25 juni
Naar Toronto gereden. Deze streek van Canada, rond de grote meren en de grens met Amerika is erg druk en is niet interessant. Snel naar Toronto gereden, naar de Indian Line camping. We gaan eens een niet KOA camping proberen.
We kregen een plaatsje aan de rand van de camping toegewezen. Na enig gehannes stond de camper op de goede plek en konden we constateren dat er geen wifi verbinding was. Vinden we wel belangrijk dus opgebroken en naar een andere plek, dichter bij de receptie. Hier was de wifi ook hut. ’s Avonds dus maar een klaverjasje gelegd met z’n tweeën.

Maandag 26 juni
Op weg naar de Niagara watervallen. De weg die aangegeven werd was een tolweg waar je of een transponder moest hebben of een kenteken op de auto. Beide hadden we niet want de camper is nieuw, wij zijn de tweede huurders en de kentekenplaat was nog niet afgegeven (wel een officieel papier waarop een en ander is vermeld, bij de grens reuze handig). Maar op een tolweg heb je dar niets aan, dus maar hopen dat we alle camera’s ongezien voorbij zijn gekomen!
De Canadese kant van de watervallen is het mooist. Ik had een heksenketel verwacht bij de watervallen maar dat viel reuze mee. Zelfs de pareerplaats was nog onbemand. Gauw tickets gekocht voor een attractie.
Ik dacht dat Conny de “Journey behind the Falls” als leuk had bestempeld dus twee tickets gekocht. Het duurde twee uurtjes voordat we aan de beurt waren maar och, er was genoeg te zien.
Na een uurtje zei Conny: “spannend hè, dat we in zo’n bootje gaan”. “Huh? We gaan in de grotten, achter de watervallen” zei ik.
Als blikken konden doden….

 

De kaartjes voor de journey dus maar snel weer ingewisseld – wat geen probleem was, refund en alles liep gesmeerd, konden we nog kaartjes voor de boot, de Hornblower, krijgen en een half uur eerder dan dat de journey gepland stond, stonden we aan boord en stoof het water van de Niagara over ons heen. De van de organisatie gekregen rode poncho (de Canadese kant kreeg rode –en de Amerikaanse blauwe poncho) ving maar een deel van het water op, broek kletsnat!
Op aanraden van de meneer van de kano’s ook nog naar het Butterfly Conservatory geweest.

’s Avonds bij de Finger Lakes aangekomen.

Follow on Bloglovin

Finger Lakes en de Amish gemeenschap

Dinsdag 27 juni
In de Finger Lakes Area in de staat New York liggen diverse staatsparken, de bekendste daarvan is Watkins Glen State Park. Het park ligt in een 60 meter diepe kloof die tijdens de ijstijd door een gletsjer in de rotsen is uitgeslepen. Op de bodem van de kloof stroomt Glen Creek, over een afstand van 3 kilometer gaat het water hier 120 meter naar beneden via een reeks van 19 watervallen en stroomversnellingen.

De Finger Lakes liggen in een hele groene omgeving, ook wij ervoeren dat het hier bovengemiddeld regent. Mooi voor de plantjes, maar wij zijn geen plantjes..

Nog even geluncht in het plaatsje Ithaca, leuk plaatsje en lekker gegeten.

Woensdag 28 juni
Aangekomen in Lancaster, het gebied van de Amish, morgen staat een ritje in een authentieke Amish Buggy op het programma. Het is hier weer lekker weer, driehonderd kilometer beneden de Finger Lakes!

Donderdag 29 juni
We hebben bij de Walmart gestaan. Als je geen gebruik maakt van de faciliteiten van een KOA is dit een prima alternatief. Tot een uur of elf heb je nog wat verkeer op het parkeerterrein maar daarna is het rustig tot de volgende morgen.

De volgende morgen wilde de auto niet starten, de accu was leeg. Bleek dat de parkeerverlichting de hele nacht had aangestaan…. (Dom, maar als je niet de deur aan de bestuurderskant gebruikt om uit te stappen, hoor je ook het belletje niet dat waarschuwt voor de verlichting).
De Road Bear hulpdienst gebeld en na enige tijd kwam er iemand van de Ford garage met een quick starter.
Met een uurtje vertraging konden we op weg naar Aaron & Jessica, de Amish familie die een Buggy Ride attractie aanbood. Leuk ritje met nog een paar mensen in een oude kar met een voor ons onverstaanbaar mompelende  Amish voerman.
Onderweg geluncht bij Cracker Barrel, leuke tent!

Daarna naar de Marshall gegaan waar ik dit stukje op de parkeerplaats zit te typen, wachtend totdat Conny terugkomt.
Vanavond weer bij de Walmart en morgen op weg naar Washington, kijken of Trump thuis is.

Vrijdag 30 juni
We blijven 3 nachten op de Capitol KOA, een kleine 50 kilometer van Washington. Ze hebben shuttle die ons vlak voor het Capitool afzet en aan het eind van de dag weer ophaalt. Het is een mooie KOA maar de plek die we toegewezen gekregen hebben ligt nogal schuin zodat we eerst het hoofdeinde van het bed maar omgedraaid hebben en daarna nog bij elke beweging naar beneden gleden. ’s Morgens werden we aan het voeteneind wakker!

Follow on Bloglovin

Washington en Philadelphia

Zaterdag 1 juli
We gaan twee keer naar Washington. Vandaag om de monumenten te bezoeken en over mall te lopen. Het was een beetje bewolkte dag maar wel drukkend warm, rond de 35 graden. Eerst het Capitool op de foto gezet en daarna naar het Smithsonian Airspace Museum.  3D film over een reis door de ruimte gezien.
Daarna naar de Obelisk, het Witte Huis en Victoria’s Secret. Met de Metro terug naar het Capitool waar inmiddels een enorme hoosbui aan de gang was. Gelukkig kunnen schuilen totdat de shuttle ons weer ophaalde.

Zondag 2 juli
Het blijkt dat de begraafplaats Arlington een bezoektrekker is op zondag. Hele gezinnen op weg naar de begraafplaats. Het graf/herdenkingsmonument van John F. Kennedy, Jaqueline Kennedy Onassis en het graf van de onbekende soldaat gezien. Net op tijd om de wisseling van de wacht mee te maken. Indrukwekkend!

Maandag 3 juli
Vandaag Washinton verlaten en op weg naar Philadelphia gegaan. Philadelphia was de eerste staat van de VS. Men zegt dat de vrijheid hier is begonnen. De Liberty Bell bezocht en al een beetje indrukken opgedaan van het feest dat morgen gevierd wordt…

Walmart camping!

 

Dinsdag 4 juli
Independence Day, bevrijding van de VS uit de Engelse overheersing. Het was speciaal om die in Philadelphia mee te maken!

De camper bij het eindstation van de metro gezet een downtown gereden.

’s middags naar Freehold gegaan, een stadje op 50 km van Middletown, morgen 10:00 uur moet de camper terug zijn.

Woensdag 5 juli
Mooi op tijd wakker om de koffers te pakken, gisteravond al een beginnetje gemaakt. De tanks met afvalwater van de camper leeg laten lopen en bij het benzinestation de propaan en benzinetank weer vol gedaan. Mooi op tijd bij de inleverplaats van Road Bear. Geen problemen bij het inruilen van de camper.
Met de taxi naar het treinstation en  rond twaalf waren we weer in New York.  Met de metro naar JFK airport en daar 9 uur wachten om onze vlucht om 23:00 uur te pakken naar Kopenhagen.

Donderdag 6 juli
In Kopenhagen aangekomen en nu eventjes wachten op de aansluiting naar Amsterdam. We verwachten 18:00 uur in Amsterdam te zijn.

Follow on Bloglovin

Panamá City

Na een lekker weekje Aruba met Boris en Sije, Bas en Eva zijn we in Panamá aangekomen. Lekker korte vlucht van minder dan 2 uren. De auto stond al klaar. Het is een Kia Picante geworden, wel wat klein maar wel handig, zeker in de grote stad. Automaat met airco, dus relaxed toeren.

image

We blijven vijf dagen in Panama city, het hotel (Gran hotel Soloy) is redelijk, heeft zijn beste tijden wel gehad, maar de bedden zijn goed, wifi aanwezig en het ontbijt is oké.

image

Trouwens over de wifi… eerste kamer zat te ver van de router af dus daar hadden we geen ontvangst. We werden snel omgeboekt naar een andere. Op de hoek tegenover het hotel zit een hele grote supermarkt, handig voor de dingen die we nodig hebben (bier, cola en chips).
De eerste avond op pad geweest naar een Mexicaans restaurant. Tegen de verwachting in zijn die niet ruim gezaaid hier. Via tripadvisor eentje gevonden. Tripadvisor geeft ook de locatie aan zodat we met CityMaps2Go op pad konden gaan, het zou op loopafstand, minder dan 2 kilometer liggen. Maar bij de aangegeven plaats was geen enkele mexicaan te bekennen, wel twee Panamese dames die ons nog minstens twee kilometer verder begeleid hebben naar het Mexicaans restaurant. Lekker gegeten, maar niet uitzonderlijk.

Continue reading…

Follow on Bloglovin

Pedasí

Na ons verblijf in Panama city zijn we op weg gagaan naar Pedasi, in het zuiden van het land. Er zou hier een mooi strand zijn. Rond vijf uur kwamen we aan in ons verblijf Casa Loma, dat gerund werd door Tom, iemand uit Florida. De keuken was voor algemeen gebruik, de koelkast ook en er was ook een barbecue. Dus alles beschikbaar voor ons driedaagse verblijf. Nadat we geïnstalleerd waren zijn we even naar het strand gereden. We waaiden bijna uit onze broek, er stond zeker windkracht zeven, schuim op de golven. In een strandtent een biertje gedronken en gezien hoe een kitesurfer door de politie verboden werd om op zee te gaan.

Pedasi is ook bekend om het leguaneneiland vlak voor de kust, Isla Iguana. We wilden daar wel een keer naar toe maar de zee was te ruw.
Met Tom afgesproken dat zodra de kustwacht toestemming gaf om uit te varen, hij ons zou waarschuwen. Tot onze verrassing was dat de volgende dag al het geval. Om half elf stonden we klaar om naar het eiland te gaan. De zee was best nog wel ruw en Conny had al buikpijn.
De boot lag nog op het strand en met de 4×4 hebben we hem naar de branding gesleept. Na een half uurtje lagen we in de golven, op weg naar Isla Iguana. We hadden de wind tegen dus regelmatig klapte de boot keihard in een golfdal, de golven waren zeker anderhalve meter hoog. Maar het was de moeite waard, mooi eiland, wit strand, leguanen en allerlei kruipsel gezien. Oppassen voor de zon, die stond te branden aan de hemel! Tegen 4 uur weer terugggegaan, deze keer met de wind mee en dat gaf een heel ander gevoel.
’s Avonds bij een goede eettent Smileys gegeten. Parga rojo en pesca del dia.. Lekker.

De volgende dag naar een ander strandje in de buurt gegaan, Playa Venao, het was eb en het strand was heel breed. Het waaide nog wel behoorlijk, de surfers waren druk bezig om niet van hun plankje af te vallen. Dat lukte niet al te goed.
’s Avonds met onze buurtjes bij de Tortuga gegeten, een Mexicaans restaurant. Ook goed. Prijzen liggen rond anderhalve dollar voor een biertje en minder dan 15 dollar voor een hoofdgerecht. Goed te doen dus.
De dag daarna op wege gegaan naar de derde bestemming, Playa Las Lagas.

Follow on Bloglovin

Las Lajas

Leuk B&B gevonden (Naturalmente Boutique Bungalows) Mooi plekje, niet direct aan het strand maar wel heel gezellig. Rietgedekte huisjes, beetje primitief maar …. Ze hebben hier zelfs Amaretto! Direct na aankomst even naar het strand gereden voor een eerste indruk, mooie zonsondergang!
Morgen rijden we door naar Boquete, in de bergen. Het is in Las Lagas zo rond de 32 graden, in Boquete is het veel kouder omdat het in de bergen ligt. Morgen vertel ik wel of de gebreide onderbroek goede diensten heeft bewezen…

Maar eerst nog even het begin van de volgende dag. We waren nog even naar het strand gereden voor een paar uurtjes zon. Werden we zomaar uitgenodigd om aan het beach golf toernooi mee te doen! Het ging nergens om maar het was wel leuk. Dat het nergens om ging, gaf wel een goed gevoel, we bakten er niets van! Rond drie uur op weg naar Boquete gegaan.

Follow on Bloglovin

Boquete

Goed aangekomen in Boquete, de woning (Casa Los Naranjos) die we hadden geboekt snel gevonden. Men vertelde dat het vandaag de eerste droge dag was, afgelopen dagen had het regelmatig geregend. Met veel wind. Hebben wij ook eens mazzel, het weer zag er goed uit.

Het was nog wel wat winderig en als de zon weg is, rond 17 graden. Morgen gaan we een wandeling naar een waterval in het regenwoud ondernemen. Eerst maar eens lekker slapen, dekens zijn hier in ieder geval wel nodig, de gebreide onderbroek nog niet.

De volgende dag eerst een reservering gemaakt voor de zip-line door de bomen, er schijnt een traject te zijn van 3 kilometer. Ook de koffietoer geboekt. Daarna op weg naar de waterval. We hebben hem niet bereikt, teveel last van knieën en blaren. Rondje met de auto door de buurt gemaakt.

De volgende dag op weg naar de verzamelplaats midden in het dorp. Onze groep was ongeveer 18 mensen groot, in een truck zijn we naar de start van de zipline gebracht. (Boquete Tree Trek Canopytour).

Conny voelde zich wat gespannen. Na het uitdelen van de helm, harnas en handschoenen was dat nog niet erg afgezakt.
Continue reading…

Follow on Bloglovin