Fernandina Beach, Orlando, Kissimmee, Saint Augustine en naar huis. . .

vrijdag 19 april

Gisteren schreef ik: “Daar blijven we een paar dagen om nog wat zon op te doen aan het strand”. Dat gaat maar ten dele lukken. Vandaag bijvoorbeeld zijn we naar Fernandina Beach gegaan. Het was een perfecte stranddag, beetje wind, lekker warm en af en toe een wolkje. Het zeewater was ook aangenaam.

We waren er al behoorlijk vroeg, om een uur of elf. Het is dan erg lekker om de camper bij je te hebben, alle spullen zitten er in. Zo konden we een broodje eten, een biertje drinken en een kopje koffie maken. Ideaal.

Aan het eind van de dag betrok de lucht en het ging een beetje regenen op weg naar de camping. Op de camping aangekomen regende het behoorlijk en dat is de hele nacht zo doorgegaan. Het weerbericht gaf aan dat er de komende drie dagen weinig verandering te verwachten is.

De plannen om een paar dagen strand te doen vielen daardoor letterlijk en figuurlijk in het water. We besloten om morgen maar richting Orlando te gaan, 300 kilometer zuidelijker omdat het daar in ieder geval droog zou zijn.

In Orlando moeten we maandag de camper terugbrengen en een auto huren om vervolgens terug naar Jacksonville te rijden. Daar wacht het vliegtuig.

zondag 21 april

Vandaag het laatste stukje naar Kissimmee gereden met onderweg nog een keertje de outlet bij Orlando omdat we nog iets nodig hadden (verrassing voor iemand).

Daarna gegeten bij Millers Alehouse omdat we niet ons laatste avondmaal in de camper wilden doen, een hoop spullen zijn toch al op en Miller had een heel goede indruk achtergelaten toen we hier vier weken eerder waren.

En ook vandaag een buitje. Conny zei al, zelfs de regendruppels hebben hier Amerikaanse afmetingen..

Morgenochtend de spullen weer in de koffers proberen te krijgen. Zal wel een probleem worden, we hebben alvast een extra koffer gekocht.

De camper schoonmaken, de nieuwe huurauto ophalen om terug naar Jacksonville te rijden en de camper inleveren. Dat is zo ongeveer het programma voor morgen. Conny mag weer een stukje rijden! Vind ik leuk!

maandag 22 april

Vandaag de camper teruggebracht en het vervoer naar Jacksonville opgehaald.  Het is een Dodge Avenger geworden. Alle bagage past er goed in, best een grote bak.

Het huren van een auto in Amerika valt best mee, voor onze Dodge betalen we 17 dollar per dag waar dan nog 15 dollar per dag verzekering bijkomt en 10 dollar tax. Voor 100 dollar/80 euro hebben we drie dagen vervoer. Kom daar maar eens om in Nederland.

We zijn teruggereden naar Saint Augustine en hopen dat het morgen wat beter weer is, Vandaag was het een grijze dag en regende het af en toe. We zitten de komende twee dagen in Travelers Lodge in een cottage. Oud, maar dat past wel bij het oudste stadje van Florida. Gegeten bij Longhorn.

dinsdag 23 april

Vandaag was het een prima weertje om naar het strand te gaan. Het zonnetje stond in een strakblauwe lucht. De wind was wel nadrukkelijk aanwezig maar op een beschut plekje was het goed uit te houden.

De hele dag dus aan het strand geweest, lekker stuk gelopen en op de terugweg bij zo’n leuk restaurantje een versnapering gehaald. Opvallend was dat het zo rustig was op het strand, in onze ogen één van de mooiste stranden van Florida.

woensdag 24 april, naar huis . . .

Omdat het gisteren zo goed bevallen was aan het strand zijn we vanmorgen nog maar een keertje gegaan. Er stond geen wind meer dus het enige nadeel van gisteren was opgeheven. Hier, in Saint Augustine, kun je prima vertoeven!

Om half twee op weg naar Jacksonville, auto terugbrengen en het vliegtuig pakken. Geen problemen met inchecken gehad en na een zeer voorspoedige vlucht zitten we nu weer thuis, terugkijkend op een geslaagde reis.

Follow on Bloglovin

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.