MX5 – Noorwegen 2016

 

MX5 Club buitenland rit in Noorwegen 26 juni – 2 juli, georganiseerd Gerrie Oosterveld en Rob Potman.

Zaterdag 25 juni  zijn wij in onze Mazda MX5 vertrokken naar Lottes Bed and Breakfast in Fårvang in Denemarken, het weer onderweg was verschrikkelijk het had zowat de hele dag geregend!

De volgende dag (zondag 26 juni) moesten we verzamelen bij de ferry-boot in Hirtshals om met z’n allen de ferry naar Noorwegen te nemen.

Na een tochtje van bijna 4 uurtjes kwamen we in Kristiansand in Noorwegen. Daarna vervolgden wij onze weg naar het hotel Revsnes in Byglansfjord.

Dag 2, maandag 27 juni, Byglandsfjord – Hovden (155 km)

Vandaag zijn we eerst naar een rendier-farm geweest, erg leuk! Er waren zelfs twee broertjes van twee weken oud.

Vervolgens zijn we verder door het Setesdal gereden, door het dal stroomt de Otra, een zalmrivier. Het is een 210 km lang dal, waar langs de hoofdweg een aantal zeer oude boerderijen staan.

De volgende plaatsen en gebieden hebben we bezocht: de regio rond Evje, Ose, Rysstad, Valle, Byklestigen en Bykle

 

Dag 3, dinsdag 28 juni, Hovden – Myrkdalen (270 km)

We verlaten vandaag het Setesdal en gaan onder de Hardangervidda door. Dit is het grootste bergplateau van Europa en laat zien wat er over bleef van de gletsjers van de IJstijd.

De volgende plaatsen en gebieden hebben we bezocht: Roldal, het gebied Ullensvang, Kinsarvik, Espelandsfossen, Latefossen en Tvindevossen.

Dag 4, woensdag 29 juni, Myrkdalen – Vangsnes (96 km)

Vandaag met Joke en Jan een ritje naar Vangsnes gemaakt, prachtige omgeving, we kwamen onderweg Theo en Mary tegen en hebben met de selfie stick even een leuke foto gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Dag 5, donderdga 30 juni, Myrkdalen – Laerdal (130 km)

We verlaten Myrkdalen en gaan naar een aantal toeristische plaatsen aan beroemde fjordenuitlopers en we rijden over de Aurland fjellet: de sneeuwroute. Het eindpunt ligt in Laerdal.

De volgende plaatsen en gebieden hebben bezocht: Stalheim hotel, Gudvangen – Naerofjord, Undredal Stafkyrke, Flam, Flamsbane, Aurland, Aurlandsfjellet en Gamle Laerdalsooyri.

Dag 6, vrijdag 1 juli, Laerdal – Fagerness (172,5 km)

We verlaten het fjordengebied met zijn uitlopers en zakken af naar het zuiden. We komen langs de Borgund Stafkyrke, gelegen aan de Historik rute die geldt als de mooiste en best bewaarde staafkerk. De volgende plaatsen en gebieden hebben bezocht: Historik Rute, Borgsund, Hemsedal en Gol.

 

Dag 7, zaterdag 2 juli, Fagerness – Oslo (190 km) en naar huis (1617 km)

Het zit er weer op! het was een prachtige reis in een geweldig mooi land. Wij gaan via Zweden (bezoekje aan Malmö) en Denemarken (over The Bridge (Broen)) weer terug naar huis.

 

 

Follow on Bloglovin

  2Comments

  1. Eva Fehres   •  

    wat een leuke blog, ik beleef de Noorwegen reis zo weer helemaal

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.