Colorado River, Route 66 en de Grand Canyon

maandag, 1 september

Op weg naar Blythe, Niek had het stuur overgenomen en met de onvolprezen navigator Conny naast zich verliep de reis voorspoedig.

Eerste stop zou Palm Springs worden. De laatste stop voor we de woestijn in gaan.  Hier aangekomen bleek het te heet te zijn om ook maar iets te doen. Dus snel naar een restaurantje waar aan de luifel een sprenkelinstallatie is bevestigd waardoor je heerlijk verkoeld wordt.

Buikje vol en de dessert in. Links en rechts alleen maar zand, kale bergen, maar alles wel hartstikke  mooi en erg indrukwekkend. Paul had een KOA-camping in de Tom-Tom gezet en deze bracht ons keurig naar de camping gelegen aan de Colorado River.  Een camping midden in de dessert met alles er op en er aan. Paul en Conny zijn gaan zwemmen in deze rivier, maar door de stroming was dit toch te gevaarlijk, dan toch maar naar het zwembad, waar Erna al menig baantje getrokken had.

Hierna lekker gegeten (was Conny haar beurt). Natuurlijk een kaartje gelegd en daarna lekker slapen???

Jammer, dit was de eerste avond dat dit voor ons alle vier niet echt lukte. We dreven de camper uit, zo heet was het. Dus volgende dag, vroeg uit de veren. Lekker ontbijten, douchen en nog een keer naar de Colorado River en daarna weer op weg, naar onze volgende stop, wat tot nog toe elke keer een verrassing is gebleken..

dinsdag, 2 september

De verrassing deze keer bleek Kingman te zijn een redelijk grote plaats die bekend is vanwege de start van een stukje authentieke Route 66.

Ook Kingman had een KOA camping waar we al snel weer een leuk plekje vonden.

Weer vertrokken richting Grand Canyon, over de Route 66 via Seligman. Route 66 bleek niet zo spectaculair te zijn als gedacht, op een paar plaatsen was een soort museum ingericht waaronder in  de plaats Hackberry waar de eigenaar uit hobby alles over de Route 66 had verzameld, maar dat was het dan ook. Het was meer het gevoel van de kicks op route 66.

We bereikten eerder dan gepland de Grand Canyon. De eerste kampeerplaats was vol, de tweede had nog plaats voor ons. Het was een ouderwetse camping, niet zo een als we inmiddels gewend waren, een soort parkeerplaats met rij aan rij de campers, gescheiden met het plaatsje van de buren door een oleanderstruik of een tafel.

We kregen een leuk plaatsje tussen de bomen toegewezen en binnen een mum hadden we het kamp ingericht, er was zelfs een soort vuurkorf waar fikkie in gestookt kon worden. Iedereen had zo´n vuurplaats met het gevolg dat elk stukje dood hout uit het bos was verdwenen.

Het kostte geen drol om hier te mogen staan, 18 dollar voor een camper en vier personen, in tegenstelling tot 125 dollar voor de eerste overnachting.

Nadeel dat er geen hook/up faciliteiten zijn, dus geen stroom en water. Dan is het hebben van een camper weer een uitkomst, we hadden de watertank net gevuld en de afvoertanks geleegd. Geen probleem dus.

’s Avonds een wandeling naar de Rim (de kloof) gemaakt, adembenemend en overweldigend was het uitzicht, daar zijn geen woorden voor.

woensdag, 3 september

Lekker geslapen, het was heel rustig op de camping, in tegenstelling tot de vorige dagen wel koud. We zitten nu op zo’n 1500 meter hoogte. Met het zonnetje er overdag bij is het 27 graden, maar s’nachts koelt het behoorlijk af, tot een graad of zeven. De dekens waren geen overbodige luxe, dit terwijl de vorige nachten alleen het laken voldoende was.

Normaal reizen we ongeveer 200 kilometer per dag, dat komt neer op 5 uur in een camper rijden. We zijn van plan om vandaag niet te reizen, we liggen toch iets voor op schema en een dag niet in de camper is ook wel eens lekker.

 

Follow on Bloglovin

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.