San Francisco

zaterdag, 13 september

Om 16.00 uur na een lange rit kwamen wij in San Francisco aan. Tussen de points of interest in TomTom stond een camping aangegeven in het centrum van de stad. Ook in Vegas hebben we in het centrum gestaan dus dat leek ons wel wat.

Het bleek een soort hotel van de YMCA te zijn, leek ons niet helemaal de bedoeling. Na nog een vergeefse tweede poging gedaan te hebben een camping in de stad te vinden zijn we naar Candlestick Park gereden, 20 kilometer buiten de stad.

Candlestick Park was de omgeving van het stadion waar de San Francisco49-ers hun baseball wedstrijden houden.

zondag, 14 september

De volgende dag zijn we weer gesplitst San Francisco ingetrokken, Paul en ik begonnen in Fishermans Wharf. De zeeleeuwen bekeken die ter vermaak van de toeristen vrijwillig op vlonders bij Pier 39 gaan liggen zonnen.

Daarna de winkeltjes bekekenen toen met het kabel-trammetje naar boven op de “Russische heuvel” gegaan.

De cable car, zoals ze daar genoemd worden, is een oud vervoermidden dat aan een kabel in een goot in het wegdek worden voortgetrokken de heuvel op. Ongeveer zoiets als met een kabelbaan, de gondel is dan de tram en de kabel zit onder de grond.

San Francisco is gebouwd op een aantal steile heuvels en het valt niet mee om te voet de heuvels op te lopen. Naar beneden lopen is haast nog  vervelender. De cable car wordt voornamelijk voor de toeristen in stand gehouden maar ook lokale bevolking maakt er nog dankbaar gebruik van.

De trammetjes rijden volgens schema om de tien minuten, de wachtrij was zo lang dat we meer dan een half uur moesten wachten voor de rit begon. Maar het is wel leuk, de Starbucks vlakbij deed goede zaken.

Vervolgens weer terug naar beneden gelopen via Lombard street.  “The crookedest street in town” omdat over een lengte van 100 meter er wel 10 haarspeldbochten nodig zijn om de steilte te overwinnen.

Daarna een tandem gehuurd om langs de jachthaven en het strand naar de Golden Gate brug te fietsen. Als volleerde tourrenners hebben de de helling naar boven beklommen en buiten adem van het panorama genoten.

De weg naar beneden verliep flitsend..

Trouwens de stand met kaarten is: 9-10 voor Niek en Erna..

 

Follow on Bloglovin

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.