Battambang 17-19 januari

Wo 17 jan
Vandaag de busreis naar Battambang, bijna 500 km maar we zaten lekker voorin en er was genoeg te zien onderweg.
Had niet veel gescheeld of we hadden de bus gemist. Bij het hotel hadden we alleen twee buskaartjes gekregen, geen adres van de bushalte en geen tijdstip van vertrek. Onze gids heeft veel moeite gedaan om alsnog een transfer van hotel naar busstation te regelen maar toen er om half acht nog geen busje was gekomen, werden we wat zenuwachtig. Ten onrechte want een half uurtje later kwam het busje wat meteen het uiteindelijke vervoermiddel bleek te zijn. Alles goed dus.

Do 18 jan
We werden opgehaald bij ons Bambu hotel om de city tour Battambang te doen, een leuk authentiek plaatsje zoals dat heet. Gelukkig werden we met de tuktuk opgehaald in plaats van een taxi. Het werd een heel leerzame rit, bij elke boomsoort werd stilgestaan en verteld wat er zoal aan groeide. Nooit geweten dat mango bomen zo groot waren. De trip leidde langs de bezienswaardigheden van de stad en ook het buitengebied bleef niet onbezocht. Rijstwijn, rijstpapier, bananenpapier, oude koloniale huizen en nog meer werd behandeld. De gids (Tin) was een oudere man die van zijn tiende tot zijn vijftiende de gruweldaden van het Pol Pot regime had overleefd. Hij vertelde erover en zei dat hij nog geregeld last heeft van nachtmerries.
Na afloop van de tocht kregen we een vrucht die goed was als je een te hoog cholesterol niveau had. We zullen hem nuttigen…

 

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.