Siem Reap 19-22 januari

Vr 19 jan
Met de boot naar Siem Reap, een tochtje van 8 uren over de rivier en het laatste stukje over het meer van Tonle Sap. Langs de rivier lagen allemaal dorpjes waar de mensen onder primitieve omstandigheden proberen te overleven. Veel visserij.
Het lijkt lang, 8 uren op een bootje en dat is het ook, hadden ook met de bus kunnen gaan maar het is een ervaring die je niet gauw vergeet.
Bij het eindpunt stond de taxi te wachten die ons naar het hotel Central Boutique Angkor Hotel bracht.

Za 20 jan
Vandaag een trip naar Angkor Wat.
Angkor Wat, is een tempelcomplex in Cambodja en het grootste religieuze monument ter wereld..
Het gebied bestaat uit meerdere tempels van zo rond de 12e eeuw. We wilden als eerste graag naar de tempel die bekend staat omdat de bomen zich helemaal in de tempel hebben geworteld (Ta Prohm) de natuur neemt de tempel terug… Leuk om te zien dat het allemaal zo gegaan is en dat er niemand gedacht heeft om een mesje of snoeischaar te gebruiken om de verwoestende kracht van de natuur tot stoppen te dwingen. We moeten de geschiedenis thuis nog maar eens nakijken..
Tweede tempel is de Angkor Tombe, vonden wij eigenlijk het mooist. De derde, de Angkor Wat zelf is immens groot en daardoor indrukwekkend maar kon ons toch niet zo aanspreken.
Weer lekker gegeten bij het Palm Tree restaurant waar de maaltijden 2,50 dollar kosten en het bier 0,75 dollar per blikje. Voor minder dan 10 dollar buikje rond…

Zo 21 jan
Vandaag hadden we eigenlijk nog meer Angkor op het programma maar het hotel heeft twee heerlijke zwembaden en gisteren konden we bijna niet meer de trap op vanwege het vele lopen van gisteren, spierpijn dus lekker bij het zwembad blijven liggen. Het is vakantie ten slotte en als het op werken gaat lijken, doe je iets niet goed…..

Morgen weer naar Bangkok, de huurauto (Nissan) ophalen van de luchthaven en gaan we de rest van onze vakantie in het Zuiden van Thailand rondbrengen..

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.